Sunday, January 30, 2011

CNY..

   Aku tak sabar-sabar nak balik kampung ari rabu ni...  Rindu sangat kat sume orang... setelah hampir 2 bulan tak bjumpe..  kitorang blik kampung ni pun sbab ayah abe nk tunang.. wuawua... ayah abe nk tunang... x lme lg kawen... moga-moga ayah abe x akan melupakan aq... Aq sayang gilerz kat dia... :'(
   Pulang ke kg ni mmg menyeronokkan... dapat jumpe sume org yg dah lme x jumpe.. dapat mendengar suara orang yang telah lama aq rindui.. Maklumlah.. selama ni hanya berhubung melalui facebook je.. :( Pastu dapat makan.. wow!! makan yang pling banyak.. x heran lah klu badan aq mcm ni punya besar..aq rasa klu aq bwak blik kwn2 aq yg kurus kedeking tu,, mesti trus jdi gemuk.. haha..
    Anywhere,, aq nak ucapkan SELAMAT BERTUNANG kat ayah abe... aq pun x sabar2 nak habis cny.. sbab bile abis cny,, aq dapat bertemu semula dengan.. PHD... owh my love.. muahh....<3

6ixth Sense - Tak Bisa Memilihmu (with lyrics)

Friday, January 28, 2011

smk taman nusa damai

    Huhu... aku rasa dah lebih kurang 2/3 bulan aku tak tulis dekat blog aq ni.... owh... maklumlah sejak masuk tahun 2011 ni busy semacam je.... dengan keje sekolah yang berlambak.... huish!!! stress btol!!  tapi aq x kisah pon.... mungkin  dah biasa kot...
      Ok... sekarang kita citer pasal STAND( stand 4 sekolah taman nusa damai..) haha.. macam kelakar je... Sekolah tu mmg best giler... nak tau sebab apa??? Sebab aku dapat jumpa aq punya PHD.. nak tau tak PHD tu apa??? PUJAAN HATI DEEYANA... owh... so sweet... :))
     Sebanarnya aq bru kenal dia thn ni... PHD sebenarnya tak tahu yang aku suka dia... I just minat je kat dia... tiada unsur nak couple... kalau couple,, ada pulak kang kene tangkap...
     Tapi yang sedihnya,, dia x sama kelas ngan aku... and one more... PHD tu telah ada orang lain... tu la yang moody sejak dua menjak ni... huish!!! x pe la... CINTA MONYET la katakan... 
      Arghhhh!!! x kisahlah... whatever... malas nak layan... baik fokus utk blajar... kang klu peqse dapat kurang 60% ada jugak aq kene tendang... huhu... gedebush!!!!.....
      Tapi yang penting aq suka btol blajar kat situ... kelas atas sekali... fuyoo.... imagine I naik turun tangga.. dah lah kelas aq ni skit2 kene turun... skit2 kene naik... haha... aq suka sebab klu naik turun tangga, aku boleh kurus... nanti PHD tu pun suka kat aq...
      Sekarang ni pon aq in the way nak kurus... pagi kadang makan nestum... kadang2 x... pas2 waktu rehat aq x mkn pon.. balik sekolah 2.30 ptg... makan roti je... kadang nasi... tak banyak pon... malam pulak makan roti ngan serunding atau ayam goreng saja plus sos cili...  harap2 la nanti klu blik kg,, aq tak makan banyak... huhu.... Akhir kata,,, aq berharap bahawa PHD akan suka kan aq... hihi... :)
~ deeyana~ 

Monday, November 29, 2010

Setelah  beberapa tak tulis di blog ni,, tah knapa rasa rindu sangat,, aura blogger kot,, hihi...
Aq x tau la nak tulis apa2.. Rasa bosan sangat... Aq sekarang ni tengah flu.. hingus ni x henti2 kuar... sakit hidung aq... jangkit ayah kot... smalam tgn ayah bkn main sjuk lagi... tgk skarang aq pula kena jangkit... malas nak mkn ubat... tkot.. huhu... :'(.. rutin aq sejak cuti skolah ni bangun kol 10:00.. tp klau x de adek aq 2 org tu, aq bgun awal.. knapa yek?? lps aq bgn, gosok gigi.. pas2 br mkn.. n then br mandi..  hihi.. bgos x?? lps mandi,, biasalah... main internet...dlm kol 12 lbih.. aq bgi chance kat adek aq tuk main lak!! aq tgk tv la.. x pon main ngan dini.. main kad... iaitu curi ayam.. permainan ktorang kat kg... kol 5/5:30,, aq main kat luar smpai 7 lbih!!! n mandi... itulah rutin aq setiap hari... so bored... huhu:(

Saturday, November 27, 2010

ABOUT MYSELF..

Halo2 everyone... I'm new here... Let me introduce myself... My name is Nur Deeyana Ezzati Zainorin.. You all can call me NANNA,, DEEYANA,, and whatever... But my family just call me KAKAK.. I'm thirteen years old... My favourite colour is SKY BLUE.. I love to swim and reading book.. My ambition is to be a perfect doctor.. My MAMA asked me to be a dentist.. I also want to be a good and pretty teacher like my lovely cousin.. NURUL ELIYANA MOHD YAZED ... That all that I can write for this time.. Next time I will write again... ~DAA~


 This is a real NUR DEEYANA EZZATI ZAINORIN.....